dia tidak akan MENYENTUHMU sebelum bernikah denganmu...
dia tidak akan MEMANGGILMU SAYANG sebelum bernikah denganmu...
dia tidak MELIHAT AURATMU sebelum bernikah denganmu...
dia tidak akan menyebabkanmu LALAI DARI MENJADI HAMBA ALLAH YANG BAIK.
wallahu'alam. :)

Wednesday, December 29, 2010

teguran buat diriku dan dirimu.

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dapat jua ana tulis di sini dengan izinNya.. :)

ana nak berkongsi beberapa teguran yang ana dapat dari sahabat2 yang baik hati menegur.. sungguh ana sangat2 berterima kasih atas teguran2 membina itu kerana setiap manusia tidak terlepas dari membuat silap kan..jadi sudah tentu ana tidak terkecuali..

teguran pertama sekali ia mengenai gambar...
ana ada letak gambar dekat fb..bukan la gambar ana tapi gambar mujahidah palestine yang berniqob.. ana dah delete semua gambar muslimah yang patut di delete dari album photo fb ana tetapi tidak perasan mengenai gambar mujahidah tu.. Alhamdulillah Allah mengurniakan seorang Abdullah (hamba Allah) menegur ana...

gambar muslimah semuanya perlu di jaga dari tatapan UMUM kerana muslimah itu boleh menjadi fitnah dunia..bukankah fitnah terbesar di akhir zaman ini adalah fitnah wanita.. Nauzubiillahiminzalik.. moga kita tidak tergolong dalam fitnah tersebut...amin..

ia sama lah dengan muslimah berniqob..
"muslimah itu sebenarnya malu orangnya.. namun andai wajahnya di biarkan di tatap umum di website2 contohnya maka hilang la malunya"..Nauzubillah.. lebih kurang begitu la teguran sahabat ana itu.. katanya lagi, dia begitu risau akan muslimah2 yang berniqob namun letak gambar2nya di website2 seperti fb dan lain2..
maka muslimahku, antum tahu apa yang patut antum buat..

teguran kedua adalah tentang kalimah "insyaAllah"
teguran ini sebenarnya adalah teguran kepada sahabat group di fb..namun ana ambil sebagai satu teguran untuk ana dan sahabat2 jua ye :)
kata nya "jangan terus sebut insyaallah,sebutlah dahulu ya/boleh(maksudnya,beri jawapan dahulu!),kemudian barulah sebut insyaAllah.Kerana,insyaAllah bermaksud,dengan izin Allah s.w.t."

Sesungguhnya,ILMU tanpa AMAL,seperti POHON tanpa BUAH..

wallahu'alam.. ^_^

Ya Allah,masukkan lah kami ke dalam syurgaMu, hindarkan la kami dari nerakaMu.. (T_T)
Allahuma amin..


No comments:

Post a Comment