dia tidak akan MENYENTUHMU sebelum bernikah denganmu...
dia tidak akan MEMANGGILMU SAYANG sebelum bernikah denganmu...
dia tidak MELIHAT AURATMU sebelum bernikah denganmu...
dia tidak akan menyebabkanmu LALAI DARI MENJADI HAMBA ALLAH YANG BAIK.
wallahu'alam. :)

Wednesday, December 15, 2010

Muhasabah diri yang Hina di sisiNya (T_T)Alhamdulillah dengan keadaan yang tidak berapa sihat. ana ingin menulis sesuatu di sini sebagai tatapan diri sendiri khususnya...

Subhanallah Alhamdulillah..sudah lama tidak demam, sungguh ia amat menginsafkan diri ini yang hina di sisiNya.ya Allah..andai sakit ini menghapuskan dosa-dosa hamba ya Allah,maka hamba redha.. Namun andai sakit ini meninggikan amalan dosa hamba,maka hamba amat-amat mengharapkan pengampunanMu..tiada daya upayaku selain pertolonganMu Ya Rahman Ya Rahim..

sungguh hamba terkenang kepanasan nerakaMu ya Allah..Ampunkan dosa-dosaku.. jauhkan lah nerekaMu dari hamba,keluarga hamba serta orang-orang yang mengenali mahupun tidak mengenaliku.. dekatkan lah kami dengan SyurgaMu.. Redhakan lah perjuanganku yang kecil ini sepanjang hamba bernafas di bumiMu..

(T_T)

Ingin ana pesan kepada sahabat-sahabat ana yang sakit bahawa ini adalah ujian dari Allah.. jangan lah mengeluh mahupun berkata perkataan yang bagai tidak suka dengan ujian dari Allah..
ayuh muhasabah diri kita yang sentiasa berdosa di sisiNya..
jaga solat,jaga aurat,jaga batasan pergaulan.
waallahu'alam..

No comments:

Post a Comment